Krāsnī cepti tomāti

 29. aprīlis 2009 23:11 Recepte  skatījumi: 2549



Tomātus nomazgā aukstā ūdenī, pārgriež uz pusēm un izņem lielākās sēklas. Sakarsē cepeškrāsni. Uz cepešpannas vienā kārtā liek tomātus (tomāti var būt ļoti cieši kopā, jo karstumā tie saraujas), pārkaisa tos ar pētersīļiem, ķiplokiem, sāli, pipariem, pārlej ar olīveļļu, liek krāsnī un cep 15 minūtes, aplaistot ar olīveļļu no pannas, un turpina cept apmēram 1 stundu, līdz to apjoms samazinājies uz pusi. Nav jāuztraucas, ka tomātu miziņas kļūst brūnas, - tas nenozīmē, ka tomāti piedeguši. Tomātus ar koka lāpstiņu noņem no pannas, atdzesē un pasniedz istabas temperatūrā.

Sastāvdaļas

1. Vidēji, nogatavojušies tomāti
9 gab
2. Sasmalcināti pētersīļi
3 ēdk.
3. Sasmalcināti ķiploki
2 tējk.
4. Sāls pēc garšas
5. Svaigi samalti pipari
6 - 8 šķipsniņas
6. Olīveļļa
6 ēdk.



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk