Rabarberu zupa

 27. aprīlis 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 3003



Foto: mammamuntetiem.lv


Rabarberu kātiņus labi nomazgā un sagriež mazos, kantainos gabaliņos. Tad liek kastrolī 2 1/2 litros auksta ūdens vārīties, pieliekot cukuru pēc vajadzības un pierīvējot 1/2 citrona miziņu un nelielu standziņu kanēļa. Kad rabarberu gabaliņi mīksti, tad samaisa 2 karotes kartupeļu miltu ar 1/2 glāzi auksta ūdens, pielej maisot pie zupas un ļauj vēl minūtes 5 vārīties. Klāt var dot cukura sausiņus vai ari pagatavot plucinātas klimpas. Līdzīgi rabarberu zupai vāra ari stiķeņu jeb ērkšķogu zupu.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Cukurs
300 g
2. Svaigi rabaraberu kātiņi
1 kg
3. Kartupeļu milti
2 ēdk.
4. Citrona miziņa un kanēlis


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk