Mērce Ratatouille

 26. aprīlis 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 6181



 

Gatavojot mērci, dārzeņus nedrīkst pārvārīt. No tiem jāiztvaicē liekais šķidrums, bet nedrīkst zust katras sastāvdaļas savdabīgā konsistence un garša. Baklažānus cep sakarsētā eļļā, līdz tie mīksti. Pievieno kabačus, sīpolus, sarkanos piparus, ķiplokus un karsē apmēram 5 minūtes. Kad sīpoli kļuvuši mīksti, pievieno tomātus, ķimenes, sāli, piparus, baziliku, 20 minūtes turpina karsēt uz lēnas uguns, tad iemaisa mērcē pētersīļus. Karsē vēl 5 minūtes, līdz liekais šķidrums iztvaikojis. No minētā sastāvdaļu daudzuma var iegūt 4 glāzes mērces.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Sasmalcināti pētersīļi
3/4 glāzes
2. Olīveļļa
1/4 glāze
3. Nomizoti, gabaliņos sagriezti baklažāni
500 g
4. Vidēji (gurķa lieluma), šķēlēs sagriezti kabači
3 gab
5. Liels, šķēlēs sagriezts sīpols
1 gab
6. Sasmalcināti sarkanie saldie pipari (bez sēklām)
2 gab
7. Lielas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas
6 gab
8. Ķimenes
1 tējk.
9. Oregano vai baziliks
1 tējk.


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk