Makaronu un tomātu sacepums

 25. aprīlis 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 5047



 

Gatavošanas laiks: apm 50 min, no tām 30 - 35 min krāsnī

4 personām

 

Makaronus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Ātri noskalo aukstā ūdenī. Notecina. Makaronus liek ieziestā cepamajā traukā. Olas sakuļ ar pienu. Pievieno baziliku un sāli. Maisījumu lej uz makaroniem. Sacepumu cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 30 minūtes, lidz olu mērce sabiezējusi. Anšovu filejas gareniski pārdala uz pusēm. Rūtiņās kārto uz sacepuma. Tomātus sagriež šķēlītēs un nosedz visu sacepuma virsmu. Pārkaisa ar rīvēto sieru. Cepamo trauku liek atpakaļ krāsnī, ja iespējams, noregulē tikai uz augšējo siltumu un ļauj sieram izkust un iegūst skaistu krāsu. Pasniedz ar salātiem.

Ēdienā anšovu vietā var izmantot arī sardīnes tomātu mērcē.

Sastāvdaļas

1. Rīvēts siers
40 g
2. Tomāti
4 gab
3. Anšovu filejas vai ķilavas
50 g
4. Sāls
1/2 tējk.
5. Baziliks
1/2 tējk.
6. Piens
350 g
7. Olas
3 gab
8. Makaroni
250 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk