Sautēta cāļa krūtiņas fileja ar citronu un pētersīļiem

 25. aprīlis 2009 9:00 Recepte  skatījumi: 14275


 

Pannā uzkarsē eļļu un 3 ēdamkarotes sviesta. Kad sviests uzpūto, tajā liek filejas šķēles un ātri apcep (jācep ne ilgāk kā 2 minūtes). Fileju liek siltā šķīvī, pārkaisa ar sāli un pipariem. Pannas saturam pielej citrona sulu un, ja nepieciešams, pielej pāris ēdamkarotes karsta ūdens. Pievieno pētersīļus un atlikušās 2 ēdamkarotes sviesta. Mērci apmaisa un karsē uz ļoti lēnas uguns. Mērcē liek fileju un, nedaudz maisot, pakarsē. Pasniedz kopā ar mērci, garnē ar citrona šķēlītēm.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Svaigi samalti pipari
4 šķipsniņas
2. Sāls pēc garšas
3. Veselas cāļa krūtiņas, katra sadalīta 3 gabalos
3 gab
4. Sviests
5 ēdk.
5. Augu eļļa
1 ēdk.
6. 1 citrona sula
7. Sasmalcināti pētersīļi
3 ēdk.
8. Plānās šķēlītēs sagriezts citrons
1 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk