Šķēlēs sagriezti cukīni ar ķiplokiem un tomātiem

 23. aprīlis 2009 6:55 Recepte  skatījumi: 2852



Foto: mammamuntetiem.lv


Cukīni notīra un nomizo, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Sīpolus eļļā apcep zeltaini brūnus, pievieno ķiplokus un cep, līdz nedaudz izmainās ķiploku krāsa. Tad pievieno pētersīļus, tomātus un to sulu. Karsē apmēram 15 minūtes. Sakarsē cepeškrāsni. Pannas saturam pievieno cukīni šķēles, sāli, piparus un baziliku. Cep aptuveni 20 minūtes, līdz cukīni ir mīksti. Pannu uz 5 minūtēm liek cepeškrāsnī. Ēdiens ir gatavs, kad iztvaikojis viss cepšanas laikā izdalījies šķidrums. Pasniedz kūpoši karstu.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Cukinī
700 g
2. Plānās ripiņās sagriezti sīpoli
1/2 glāze
3. Olīveļļa
2/3 glāzes
4. Sasmalcināti ķiploki
1 1/2 tējk.
5. Sasmalcināti pētersīļi
2 ēdk.
6. Sagriezti, savā sulā konservēti tomāti (ar sulu)
2/3 glāzes
7. Sāls
1 tējk.
8. Svaigi samalti pipari
4 - 6 šķipsniņas
9. Bazilika lapas
4 - 6 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk