Eļļā vārītie žagariņi - solis pa solim 14

 21. aprīlis 2009 12:00 Recepte  skatījumi: 108525

Šie ir ļoti vienkārši pagatavojami cepumi, turklāt tā sastāvdaļas gandrīz vienmēr ir atrodamas ledusskapī (vismaz mūsējā) :). Ja nu vienīgi jāpiepērk nepieciešamais eļļas daudzums.




 • Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru (rekomendēju Dan Sukker, ļoti aromātisks), krējumu, šķipsnu sodas, sāli un miltus. Miltu, iespējams, būs nepieciešams vairāk – mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie rokām un var viegli veltnēt.

• Izveltnē mīklu. Trīs gadus vecais Klāvs šajā gatavošanas posmā – gluži tāpat kā olu putošanā un mīklas nogaršošanā – ir lielisks palīgs.

 

 

 

 

 

 

 

• Lai darbotos tālāk, nepieciešams bērna vecumam atbilstošs nazītis, jo žagariņi ir jāgriež. Klāvs veidoja bārkstainus žagariņus – kopīgi sagriezām taisnstūrīšus (cepumu lielums ir gaumes lieta) un Klāvs ar nazīti centās izgriezt bārkstis. Svarīgi ir cept tieši tādus (nevis pielabotus) veidojumus, kādi nu mazajam pavāram izdodas.

 

 

 

 

 

• Es gatavoju cita veida žagarus – izgriezu trīsstūrus, vidū nedaudz iegriezu un trīsstūra vienu galu izvilku cauri caurumiņam.

 

• Cepumus liek uzkarsētā eļļā un cep brūnus. Žagariņi ir gatavi ļoti ātri, tāpēc tos nevajadzētu atstāt bez uzraudzības – sadegs viens un divi.

 

 

• Kad žagariņi izcepti, atkal ir darbiņš bērnam – kārumu pārkaisīšana ar pūdercukuru. :)

Sastāvdaļas

1. Skābs krējums
150 g
2. Olas
2 gb.
3. Cukurs
150 g
4. Milti
2 glāzes
5. Vaniļas cukurs
6. Šķipsniņa sodas
7. Eļļa cepšanai
1 pudele
8. Pūdercukurs rotāšanai
9. Šķipsniņa sāls


14 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk