Cāļa frikasē ar kaltētām savvaļas sēnēm

 21. aprīlis 2009 6:00 Recepte  skatījumi: 5136


Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


 

Sēnes mērcē siltā ūdenī 15-20 minūtes. Cāli nomazgā aukstā, tekošā ūdenī, noslauka sausu un sagriež 4 daļās. Izmērcētām sēnēm nolej ūdeni, izkāš to, sēnes noskalo un sagriež lielos gabalos. Pannā uzkarsē eļļu un 2 ēdamkarotes sviesta. Kad sviests uzputo, tajā liek cāļa gabalus, uzkaisa sāli, piparus un pielej vīnu. Kad vīns iztvaikojis, pievieno sēnes, ūdeni, kurā tās mērcētas, un tomātus. Pannai uzliek vāku un sautē apmēram 30 minūtes. Gaļai jābūt ļoti mīkstai. Cāļa gabalus liek uz sasildīta šķīvja un pārlej ar mērci, kurai pēc iespējas nosmeļ taukus.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Cālis
1 - 1 1/2 kg
2. Augu eļļa
3 ēdk.
3. Sviests
3 ēdk.
4. Sāls un pipari pēc garšas
5. Kaltētas savvaļas sēnes
30 g
6. Sausais baltvīns
1/2 glāze
7. Sagriezti, savā sulā konservēti tomāti
3 ēdk.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk