Sautētas cāļa aknas ar salviju

 21. aprīlis 2009 6:00 Recepte  skatījumi: 2821



 

Aknām izgriež visus zaļos plankumus, atbrīvo no taukiem, nomazgā aukstā ūdenī un nosusina. Sīpolus apcep sviestā zeltainus, tad palielina liesmu un pievieno salvijas lapas un cāļa aknas. Nepārtraukti maisot, cep pāris minūtes, kamēr aknas zudē jēli sārto krāsu. Apceptas aknas pārvieto iepriekš sasildītā traukā. Pannas saturam pielej vīnu un strauji karsē, kamēr vīns gandrīz iztvaikojis. Karsēšanas laikā nokasa pannas dibenam pielipušo masu. Pielej sulu, kas izsūkusies no aknām uz šķīvja. Aknas liek atpakaļ pannā, apmaisa, pieber sāli, piparus un nekavējoties pasniedz galdā sasildītā šķīvī.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Sāls pēc garšas
2. Sausais baltvīns
1/3 glāze
3. Kaltētas salvijas lapas
12 gab
4. Sviests
1/4 glāze
5. Sasmalcināti sīpoli
2 ēdk.
6. Cāļa aknas
700 g
7. Svaigi samalti pipari
4 šķipsniņas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk