Teļa gaļas šnicele ar salviju un baltvīnu

 19. aprīlis 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 1685


Pannā sakarsē eļļu. Gaļu apmērcē miltos un kopā ar salvijām liek uz pannas. Cep no abām pusēm apmēram 8-10 minūtes. Gaļai jābūt iekšpusē gaiši sārtai. Noņem no pannas, liek uz šķīvja un pārkaisa ar sāli un pipariem. Nosmeļ taukus, pievieno vīnu un strauji uzkarsē. Vāra, kamēr šķidrums gandrīz iztvaikojis un mērce kļūst sīrupaina. Kad mērce gandrīz gatava, liesmu samazina un pievieno sviestu. Mērcē ieliek gaļas šķēles, apgroza no abām pusēm un nedaudz pakarsē. Kopā ar mērci liek siltā traukā un pasniedz karstu.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Baltvīns
1/3 glāzes
2. Svaigi samalti pipari
4 šķipsniņas
3. Sāls
1/2 tējk.
4. Kaltētas salvijas lapas
12 gab
5. Milti
3/4 glāzes
6. Lielas teļa gaļas šniceles
4 gab
7. Augu eļļa
3 ēdk.
8. Sviests
2 ēdk.


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk