Grilējam dārzeņus - kabačus, sīpolus, kartupeļus

Dārzeņu grilēšanas recepte dārza svētkiem. 

FOTO: Shutterstock.com

 

Sagatavo dārzeņus: kabaci sagriež ripiņās, jaunos sīpolus pārgriež gareniski uz pusēm, ķiploka daiviņas pārgriež šķērsām, papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, tad sagriež kvadrātveida gabalos. Kartupeļus pārgriež uz pusēm.

Dārzeņu gabaliņus un ripiņas apsmidzina ar olīveļļu. Kartupeļus, papriku un kabaci sprauž pamīšus uz koka iesmiņiem un liek uz režģa. Sīpola un ķiploka pusītes liek uz režģa un pārrasina ar eļļu. Dārzeņus pārkaisa ar sāli un pipariem.

Klāt ēd mērcīti: baltais jogurts+ sasmalcinātas dilles. Pasniedz kopā ar grilētu gaļu.

 

Reklāma
Reklāma

Recepti iesūtīja: Sanita Šteinberga

 

Sastāvdaļas

  • Krāsainas paprikas - 2.gab
  • Neliels kabacis
  • Ķiploku galviņas - 3.gab
  • Jauno sīpolu galviņas - 8.gab
  • Sāls, malti melnie pipari
  • Olīveļļa (vislabāk izsmidzināma)