Grilēta zivs saldā citrona marinādē

FOTO: Shutterstock.com

* Iztīra zivi (zvīņas var netīrīt) un ierīvē ar rupjo sāli. * Sasmalcini dilles, estragonu, izspied no citroniem sulu. * Samaisi citrona sulu ar cukuru, rūpīgi samaisa un pievieno pārējās marinādei paredzētās sastāvdaļas. * Pārklāj zivis ar marinādi un atstāj ievilkties uz 35-45 min. * Liec zivis uz uzkarsēta grila. Cep no abām pusēm līdz zivs gatava. Nesatraucies, ka apdeg zvīņu puse - zvīņas gardo gaļu pasargā no apdegšanas.

 

Recepti iesūtīja: Inga Akmentiņa-Smildziņa, konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Dilles
  • Estragons (ja vēlas)
  • Sāls - 1/4.tējk.
  • Brūnais cukurs - 1.ēd.k.
  • Citroni - 2.gb
  • Vārāmā sāls
  • Malti pipari (var būt gan melnie, gan baltie)
  • Karpa (vai cita zivs)