Žāvētu augļu ķīselis

 16. aprīlis 2009 7:10 Recepte  skatījumi: 5964



 

Žāvētus augļus noskalo siltā ūdenī un ļauj tad litrā auksta ūdens dažas stundas pamirkt. Pēc tam liek tos kastrolī ar to pašu ūdeni un vāra, kamēr sašķīst. Tad izberž savārīto augļu masu caur caurduri vai pa¬retu sietiņu, lej to atpakaļ kastrolī, pieliek rupjo kanēli, pierīvē citrona dzelteno miziņu un pieber cukuru pēc salduma. Beidzot atšķaida un pievieno ķīselim arī kartupeļu miltus. Pilda to lēzenās bļodās un pasniedz galdā.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Kanēlis
2. Kartupeļu milti
3 karotes
3. Dažādi žāvēti augļi
1/2 kg
4. Citrona miziņa
5. Cukurs


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk