Mājas vīns

 12. aprīlis 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 15044



Mājas vīnu var gatavot no viena veida sulas, var no divām, bet, ja izmanto dažādus iepriekšējo gadu ievārījumus un kompotus, iznāks vesela garšas buķete, ar ko pārsteigt viesus vēsā ziemas vakarā. Lai gan sulas rūgst arī pašas, ieteicams lietot vīna ieraugu (to var iegādāties biškopības veikaliņā). Ieraugs nodrošina to, ka visi komponenti sāk rūgt strauji un vienlaikus. Turklāt tas vīnam piešķir raksturīgo garšu. Un vēl — ieraugs spēj pārvērst vīnā arī ievārījumu, kurā ir daudz cukura. Gatavojot vīnu no kompotiem un ievārījumiem, tie jāatšķaida ar ūdeni. Svaigu ogu sulas var lietot arī neatšķaidītas. 20 l balonā ielej 15 l sulas, pievieno 1-3 kg cukura un 200 ml vīna ierauga. Uzliek korķi ar stikla caurulīti, caur kuru izplūst liekās gāzes. Tās pasargā arī no citu vielu iekļūšanas, kas varētu bojāt raudzējumu. +25 °C temperatūrā vīnu raudzē 4-6 nedēļas. Kad tas vairs nerūgst, pārlej pudeles, aizkorķē, aizlako un novieto vēsumā. Pēc senām receptēm vīnam jāstāv 3 gadus, tad tas būs ļoti gards.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Vīna ieraugs
200 ml
2. Cukurs
1 - 3 kg
3. Sula
15 l


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk