Svētku maize

 10. aprīlis 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 2794



 

No 1 kg miltu un piena pagatavo rauga mīklu, pieliek karoti cukurā izkausēta rauga, labi izkuļ un uzraudzē. Uzrūgušai mīklai pieliek ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, saputotu sviestu, saldu krējumu, labi sajauc, tad pieliek atlikušos miltus, mīca, līdz mīkla sāk spīdēt, beigās, pieliekot sukādi, uzraudzē. Uzrūgušo miklu saliek formā, vēlreiz uzraudzē un cep.

 

Recepte no grāmats: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Sviests
200 g
2. Cukurs
200 līdz 300 g
3. Piens
3/4 l
4. Salds krējums
1 glāze
5. Milti
2 kg
6. Olu dzeltenumi
6 gab
7. Raugs
100 g
8. Sukades
100 g
9. Citrona miziņa


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk