Dzirkstošā bērzu sula

Recepte bērzu sulu uzglabāšanai!
Izmēģini bērzu sulas uzglabāt vēlākam laikam!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini bērzu sulas uzglabāt vēlākam laikam!

Sastāvdaļas:

  • Svaiga bērzu sula
  • Cukurs
  • Rozīnes

 

Gatavošana:

1. variants 

Svaigu bērzu sulu pilda vīna vai šampanieša pudelēs. Katrā pudelē liek 10 - 15 g cukura, 4 - 5 rozīnes, nedaudz citronskābes, pielej bērzu sulu līdz pudeles sašaurinājumam, aizkorķē, korķi pārsien ar auklu, pudeles patur siltā vietā (5 - 10 grādos) un uzglabā guļus. Pēc 15 - 20 dienām sula ir norūgusi, dzirkstoša, ar patīkamu garšu.

 

Reklāma
Reklāma

2. variants 

Svaigu bērzu sulu lej stikla vai emaljētā traukā, pieliek rudzu maizes garoziņas, upeņu jaunos dzinumus vai piparmētras zaļumus un 18 - 20 grādu temperatūrā raudzē 3 - 4 dienas. Pēc tam pilda pudelēs. Katrā pudelē liek cukuru, nedaudz citronskābes, aizkorķē, nosien, aizlako un vēsā vietā raudzē 4 -5 nedēļas.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.