Dzērveņu ķīselis

 06. aprīlis 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 17806


 

Dzērvenes pārlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu. Čagas pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes, pēc tam izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti un uzvāra, beigās pielej dzērveņu sulu, samaisa. Ķīseli lej saldēdiena traukos, pārkaisa ar cukuru un atdzesē. Pasniedz kopā ar pienu, putukrējumu vai ar krējuma saldējumu. Tāpat gatavo jāņogu, upeņu ķīseļus.

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Ūdens
800 g
2. Cukurs
120 g
3. Kartupeļu ciete
2 ēdamkar.
4. Dzērvenes
200 g


0 Pievienot komentāru

Kategorijas