Dzērveņu morss

 06. aprīlis 2009 20:15 Recepte  skatījumi: 14385


Foto: mammamuntetiem.lv


Dzērvenes noskalo,ar koka stampiņu saspaida un izspiež sulu. Čagas pārlej ar ūdeni, uzvāra, izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra, pielej svaigo dzērveņu sulu un atdzesē. Lej stikla krūzē, pieliek cidoniju vai citrona šķēlītes. Tāpat gatavo jāņogu, zemeņu, aveņu morsu.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Ūdens
1 l
2. Dzērvenes
150 g
3. Cukurs
85 - 100 g
4. Cidonijas vai citrons


0 Pievienot komentāru

Kategorijas