Risotto ar sparģeļiem

 04. aprīlis 2009 19:30 Recepte  skatījumi: 4154


 

Sparģeļus nomazgā un izvāra. Novārījumu liek atdzesēties. Atdzisušus sparģeļus sagriež apmēram 1 cm garos gabaliņos. Novārījumam pielej buljonu (tā, lai iznāktu 5 glāzes šķidruma) un uzvāra. Sīpolus apcep 3 ēdamkarotēs sviesta un eļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pieber sparģeļus, maisot sautē 2 minūtes. Pievieno rīsus, samaisa un pielej buljonu. Turpmāk rīkojas, kā norādīts risotto pamatreceptē. Kad rīsi izsautējušies, tiem pieber sāli, piparus, noņem no uguns un iemaisa atlikušās 2 ēdamkarotes sviesta, rīvētu sieru un sasmalcinātus pētersīļus. Pasniedz sasildītā traukā kopā ar rīvētu sieru.

P.S. Risotto pamatrecepti atradīsi: Siltie ēdieni/Rīsi,griķi, lēcas u.c. /Risotto pamatrecepte

 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Svaigi samalti pipari
4 šķipsniņas
2. Sāls
pēc garšas
3. Augu eļļa
3 ēd. karotes
4. Sviests
5 ēd. karotes
5. Sasmalcināti sīpoli
2 ēd. karotes
6. Mājās gatavots buljons vai buljona koncentrāts tik daudz, lai kopā ar sparģeļu novārījumu būtu
5 glāzes šķidruma
7. Svaigi sparģeļi
450 g
8. Sasmalcināti pētersīļi
1 ēd. karote
9. Rīsi
2 glāzes
10. Rīvēts parmas siers
1/2 gl


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas