Rupjas maizes pudiņš

 03. aprīlis 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 2228



Maizi sarīvē, sajauc ar cukuru un pierīvē ari citrona miziņu. Tad sagriež mazos gabaliņos ābolus un apkaisa ar cukuru. Pēc tam liek sagatavotā formītē 1 kārtu maizes, 1 ābolu, kamēr viss salikts. Kā pēdējo kārtu liek maizi un pārlej ar pienā sakultām olām tā, ka piespiežot piens sūcas virsū. Beidzot uzliek ari dažas sīkas sviesta piciņas, liek krāsnī un cep, kamēr āboli mīksti. Ja mana, ka pudiņš no virsas sāk pārāk sacept, tad to pārklāj ar saslapinātu baltu papīri. Tāpat, ja pudiņu grib galdā pasniegt no formītes izgāztu, tad pirms iepildīšanas tās dibenu un malas izklāj ar sviestu apsmērērtu papīru. Ja svaigu ābolu nav, to vietā var ņemt kaltētus ābolus, izvārot tos iepriekš mīkstus. Rupjas maizes pudiņu var pasniegt karstu vai ari aukstu ar saldu krējumu, vai svaigu pienu.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Saziedējusi rupja maize
2. Āboli
3. Pāris olas
4. Sviests
5. Piens
6. Citrona miziņa
7. Cukurs


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk