Zoss cepetis

 03. aprīlis 2009 7:00 Recepte  skatījumi: 3533



 

Zosi izveido šādi: piesien kājas stilbiņus pie ķermeņa, lai tie cepot neapdeg. Ieberzē ar sāli, liek cepeškrāsni un apcep lielā karstumā bruņu, pielej nedaudz, verdoša ūdens. Tad pievieno garšsaknes (sīpolus, burkānus, pētersīļus, selerijas), sāli, piparus, lauru lapas un cep, bieži aplaistot, līdz gatava, jaunas zosis cepas 1-1,5 stundas, vecākas — 2-3 stundas. Cepeti mazliet atdzesē un sadala. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, cepeša taukiem, sautētiem skābiem kāpostiem.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Garšsaknes
25 g
3. Zoss (2 līdz 2,5 kg)
1 gab
4. Pipari
5. Lauru lapas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk