Baltmaizes pudiņš ar rabarberiem

 03. aprīlis 2009 6:00 Recepte  skatījumi: 4622



Foto: Shutterstock.com


Rabarberus notīra, sagriež, sakaisa ar cukuru, atstāj 1—2 stundas. Tad savāra par marmelādi, beigās pieliekot kanēli. Olas sakuļ ar cukuru un miltiem, pielej uzvārītu pienu, uzkarsē, līdz kļūst krējuma biezumā. Maizi sagriež plānas šķēlītes, ieliek 1 kārtu izsmērētā formā, pārlej ar uzkarsēto pienu, pārliek ar rabarberu marmelādi, tad uzliek maizi, pārlej pārlieku ar marmelādi un atkārto, līdz salikts viss, pēdējo kārtu liekot maizi.

 

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Cukurs
1 līdz 2 karotes
2. Rabarberi
600 g
3. Vai rabarberu marmelāde
400 g
4. Cukurs
1 glāze
5. Kanēlis
1 tējkarote
6. Maize
1 kukulītis
7. Olas
2 gab
8. Piens
1 1/2 glāzes
9. Milti
1 karote


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk