Baltmaizes pudiņš ar rabarberiem

FOTO: Shutterstock.com

Rabarberus notīra, sagriež, sakaisa ar cukuru, atstāj 1—2 stundas. Tad savāra par marmelādi, beigās pieliekot kanēli. Olas sakuļ ar cukuru un miltiem, pielej uzvārītu pienu, uzkarsē, līdz kļūst krējuma biezumā. Maizi sagriež plānas šķēlītes, ieliek 1 kārtu izsmērētā formā, pārlej ar uzkarsēto pienu, pārliek ar rabarberu marmelādi, tad uzliek maizi, pārlej pārlieku ar marmelādi un atkārto, līdz salikts viss, pēdējo kārtu liekot maizi.

 

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 1 līdz 2.karotes
  • Rabarberi - 600.g
  • Vai rabarberu marmelāde - 400.g
  • Cukurs - 1.glāze
  • Kanēlis - 1.tējkarote
  • Maize - 1.kukulītis
  • Olas - 2.gab
  • Piens - 1 1/2.glāzes
  • Milti - 1.karote