Kartupeļu pudiņš ar šķiņķi

FOTO: Shutterstock.com

Mizā novārītus kartupeļus nomizo, un sagriež ripiņās vai nelielos gabaliņos. Sagriež smalki ari šķiņķi vai cauraugušu cūkgaļu. Tad izsmērē cepjamo formīti ar sviestu un saliek to pilnu pa kārtām ar sagrieztiem kartupeļiem un gaļas gabaliņiem. Tad ņem glāzi skāba vai salda krējuma vai arī tikai labi svaiga piena, sakuļ to ar pāris olām, sacepina sviestā smalki sagrieztu sīpolu, pieliek piparus un sāli, visu labi krietni samaisa un lej virsū pudiņam. Beidzot pārkaisa to ar rīvmaizi, uzliek dažas sīkas piciņas sviesta, cep karstā krāsnī koši brūnu.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Rīvmaize - 1.karote
  • Olas - 2.gab
  • Sviests - 2.ēdamkar.
  • Skābs krējums - 1/2.glāze
  • Šķiņķis - 200.gr
  • Vārīti kartupeļi - 1.kg
  • Sīpols
  • Pipari
  • Sāls