Cepta zoss

 01. aprīlis 2009 6:00 Recepte  skatījumi: 4827


 

Notīrītai zosij nogriež kaklu, spārnus, kājas, izņem iekšas, rīkli, izmazgā. Ierīvē ar citrona šķēlīti vai apslaka ar citronskābes šķīdinājumu. Pēc tam ierīvē ar sāls un cukura (2:1) maisījumu. Iztur vēsā vietā 6-12 stundas. Zosi liek uz pannas, uzlej ūdeni, cep (aplaistot) mīkstu (visvieglāk to veikt t. s. "zosu pannā" jeb "pīlē" ar vāku).

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Milti
2 tējkarotes
3. Mazāka zoss
1 gab
4. Cukurs
5. Citrons vai citronskābe


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas