Vārīta zoss

 01. aprīlis 2009 6:00 Recepte  skatījumi: 1986



 

Saknes notīra, sagriež glītos gabaliņos. Zoss gaļu nomazgā, liek ūdenī vārīties. Noputo, piemet sāli, pieliek notīrītas saknes un vāra mīkstu. Zosi sadala, pasniedz karstu ar mārrutku mērci. Mērce: kausētā sviestā ieber miltus, pielej ūdeni vai buljonu, uzvāra, pieliek sāli, skābo krējumu, uzkarsē. Mārrutku sakni labi nomazgā, nomizo, sarīvē, pieveno mērcei. Mērci vairs nevāra, jo tad mārrutki zaudē savu stiprumu.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Ūdens
3 l
2. Sāls
3. Burkāni
3 gab
4. Pētersīļi
5. Zoss
1 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk