Jāņogu torte

 31. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 4636




 

Sviestu ar cukuru saputo, pieliekot vienu pēc otras veselas olas, saputotai masai pieliek miltus, sajauktus ar briežraga sāli (cepampulveri), pielej pienu, labi izkuļ, uzsmērē uz plāts un izcep 2—3 ripas. Atdzisušās ripas pārsmērē ar jāņogu ievārījumu, virsū uzliek ievārījumu un izgarnē ar putu krējumu vai bezē.

 

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Citrona miziņa
2. Sviests
150 g
3. Cukurs
200 g
4. Milti
400 g
5. Piens
1/2 glāze
6. Olas
3 gab
7. Briežraga sāls vai cepampulveris
1 tējkarote


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk