Majonēzes mērce

 31. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 6011



 

Olu dzeltenumus sakuļ, pielej uzvārītu krējumu un karsē, līdz masa sabiezē, tad pieliek citrona sulu, sinepes, sāli, sajauc un lieto.

P. S. Ja krējums nav pietiekami biezs, tad mērcei pieliek 2—3 tāfelītes baltā želatīna.

 

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

 

P.S. 1 plāksnīte = 1tējkarote želatīna no paciņas

Sastāvdaļas

1. Puscitrona sula
2. Saldais krejums
1/2 l
3. Olu dzeltenumi
3 - 4 gab
4. Sinepes
1/2 - 1 tējkarote
5. Sāls


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk