Vienkāršā baltmaize

 29. marts 2009 19:45 Recepte  skatījumi: 5603


 

Litrā remdena ūdens pielej 50 gr atsevišķi tasītē atšķaidīta rauga. Tad, pieberot miltus, iemaisa pašķidru mīklu, pārkaisa miltiem, apsedz ar tīru drānu, noliek mēreni siltā vietā un ļauj uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, piemaisa vienu karoti sāls un pieberot pārējos miltus, mīca tik ilgi līdz mīkla atlec no trauka un rokām un top stipri velkana. Tad atkal apsedz, noliek siltumā un ļauj vēl reizi uzrūgt. Pēc tam liek to uz miltiem apbārstīta galda, ar tīru nazi sagriež vienādās daļās, izveido garenus kukulīšus, saliek uz taukiem nosmērētas plates, kur ļauj atkal uzrūgt, pārsmērē ar melnu kafiju un liek tad krāsnī cept.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Raugs
50 g
2. Sāls
1 tējkarote
3. Milti
2 kg


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas