Galda baltmaize

 29. marts 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 4934


 

Pienu sasilda remdenu, izkausē tanī raugu, ber klāt miltus, krietni ar karoti saklapē pašķidru mīklu, pārkaisa miltiem, apsedz ar tīru linu drānu, noliek mērenā siltumā un ļauj lai uzrūgst. Kad mīkla uzrūgusi, piemaisa saputotus taukus un sviestu, pieliek sāli, pieber vēl miltus un stipri mīca, līdz mīkla top spīdīga un velkana, ka atlec no rokām un trauka un ļauj tad vēl uzrūgt. Pēc tam liek mīklu uz miltiem apkaisīta galda, sagriež ar tīru nazi piemērotos gabalos, no kuriem tad izveido garenus kukulīšus, saliek tos uz taukiem vai sviestu apsmērētas plates, ļauj atkal uzrūgt, pārsmērē ar pienu vai melnu kafiju un laiž krāsnī cept.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Svaigs piens
1 l
2. Raugs
100 g
3. Sviests
200 g
4. Tauki
200 g
5. Sāls
1 tējkar.
6. Milti
2 kg


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas