Olu klimpas

 29. marts 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 3906



Sviestu sakuļ ar olām un sāli, pieliek krējumu un maisot pieber miltus. Tad masu labi izmīca un ļauj pusstundu pastāvēt. Pēc tam ar karoti ņem nelielas klimpas un laiž tās uzvārītā sāls ūdenī un pavāra līdz gatavas, t. i., līdz tās peld katlā pa ūdens virsu. Pēc tam tās izkāš un pasniedz pie zivju vai gaļas zupām. Ari piena zupā tās garšo itin labi.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Olas
3 gab
2. Krejums
3 ēd. karotes
3. Sviests
3 ēd. karotes
4. Milti
500 gr
5. Sāls pēc vajadzības


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk