Marinētu burkānu salāti

 29. marts 2009 16:10 Recepte  skatījumi: 1479



Foto: Inese Stuģe


 

Burkānus nomizo. Ar kartupeļu mizojamo nazi sagriežam burkānus garās strēmelēs. Gatavās burkānu strēmeles liekam caurdurī un uz dažām minūtēm iegremdējam vārošā sālsūdenī. Notecina. Marinēde - samaisa citrona sulu, cukuru, piparus un eļļu. Pārlejam burkānus un ļaujam marinēties kādu stundu. Pa to laiku apgrauzdējam mandeļu skaidiņas, izgriežam apelsīnu mīkstumus. Burkāniem pirms pasniegšanas pievieno mandeles un apelsīnu daiviņas. Pārkaisam ar svaigu vai kaltētu baziliku. Šie salāti garšos arī tiem, kam burkāni nevisai garšo. Pamēģiniet! Lai labi garšo :)

Sastāvdaļas

1. Bazilika lapiņas
2. Burkāni
1 kg
3. Ūdens
4. Sāls
5. Citrona sula
1-2 gab
6. Cukurs
1/2 tējk
7. Pipari
šķipsniņa
8. Olīveļļa
50 gr
9. Apelsīni
4 gab
10. Mandeļu skaidiņas
40 gr


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk