Baltvīnā sautēts gaļas "klaipiņš" ar kaltētām savvaļas sēnēm

 29. marts 2009 9:00 Recepte  skatījumi: 3136


Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


 

Sēnes 20 minūtes mērcē siltā ūdenī. Malto gaļu ar dakšiņu sadrupina. Pannā uzkarsē pienu un izšķīdina tur maizi. Maisa ar dakšiņu, līdz veidojas krēmveida masa. Maizes un piena masu pievieno maltajai gaļai kopā ar sīpoliem, sāli, pipariem, šķiņķi, sieru un ķiplokiem. Piesit olas dzeltenumu un rūpīgi samīca. No gaļas masas izveido klaipiņu un apvārta rīvmaizē. Sēnes izņem no ūdens, ūdeni izkāš. Noskalotas sēnes sagriež gabaliņos. Katlā izkausē sviestu, pielej eļļu, liek tajā gaļas klaipiņu un cep no visām pusēm vienmērīgi brūnu. Apceptai gaļai pielej vīnu un karsē, kamēr puse vīna iztvaikojusi. Karsējot klaipiņu groza no vienas puses uz otru, lai tas vienmērīgi piesūktos ar vīna mērci. Liesmu samazina un pievieno sēnes. Nelielā katliņā uzkarsē ūdeni, kurā sēnes mērcējušās, pievieno tam tomātu pastu un pielej gaļai. Pannai uzliek vāku un cep 30 minūtes. Pēc tam klaipiņu apgriež uz otru pusi un cep vēl 30 minūtes. Gatavu gaļu izņem no šķidruma un dažas minūtes atdzesē, tad sagriež pirksta biezuma šķēlēs. Traukā ielej nedaudz karstas mērces, kārto gaļas šķēles un pārlej ar atlikušo mērci.

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Sausais baltvīns
1/3 glāzes
2. Augu eļļa
2 ēd. karotes
3. Sviests
1 ēd. karote
4. Rīvmaize
3/4 glāzes
5. Olas dzeltenums
1 gab
6. Sasmalcināts ķiploks
1/4 tējkar.
7. Svaigi samalti pipari
6 šķipsniņas
8. Sāls
2 tējkar.
9. Sasmalcināti sīpoli
1 ēd. karote
10. Piens
1 ēd. karote
11. Malta, liesa liellopu gaļa
450 g
12. Kaltētas savvaļas sēnes
300 g
13. Tomātu pasta
2 ēd. karotes


0 Pievienot komentāru

Kategorijas