Risotto ar gaļas mērci

 29. marts 2009 9:40 Recepte  skatījumi: 2458



 

Uzvāra buljonu. Gaļas mērci karsē, līdz tā uzmutuļo, pieber rīsus, samaisa, lai risi pilnībā sajauktos ar gaļas mērci. Dažas minūtes karsē, tad pielej 1/2 glāzi buljona un rīkojas, kā norādīts risotto pamatreceptē. Kad rīsi izsautējušies, ja vajadzīgs, pieber sāli. Ja ēdiens šķiet pārāk sāļš, samazina rīvētā siera daudzumu vai vispār atsakās no tā. Trauku noņem no uguns, iemaisa 1 ēdamkaroti sviesta un pasniedz galdā.

P.S. Risotto pamatrecepti atradīsi: Siltie ēdieni/Rīsi,griķi, lēcas u.c. /Risotto pamatrecepte

Gaļas mērci boloņiešu gaumē atradīsi: Mērces/Siltās mērces

 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Rīsi
1 1/2 glāze
2. Sviests
1 ēd. karote
3. Mājās gatavots vistas buljons vai buljona koncentrāts
5 glāzes
4. Sāls pēc garšas
5. Gaļas mērce boloņiešu gaumē
1 glāze
6. sarīvēts parmas siers
3 ēd.k.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk