Bearnes mērce

 28. marts 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 3218



 

Sīpolus smalki sakapā, izsutina sviestā mīkstus, pielej balto vīnu, uzkarsē, pielej pie sakultām olām un sviesta, kuļ, trauku turot karstā ūdenī, līdz masa sabiezē, tad pieliek citrona sulu, atdzesē un lieto pie aukstas gaļas vai zivīm.

 

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Puscitrona sula
2. Sīpoli
2 gab
3. Sviests
1 karote
4. Baltais vīns
1 1/2 gl
5. Olu dzeltenumi
3 gab
6. Sviests
30 gr
7. Sāls, pipari


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk