Rauga mīklas pīrādziņi

 28. marts 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 4036


Pienu sasilda līdz 30°C, sakuļ ar pusi no miltiem, pieliek cukurā izkausētu raugu un kuļ, līdz mīkla kļuvusi vienlīdzīgi gluda, pārkaisa ar miltiem, noliek siltumā, lai norūgst. Uzrūgušai mīklai pieliek sviestu, sāli, atlikušos miltus, samīca, ļauj uzrūgt un lieto. Pildījums: sīpolus sakapā, apcep taukos brūnus, pieliek samalto gaļu, brīdi pasutina, pielej buljonu, pieliek krējumu, sāli, piparus, labi sajauc, atdzesē un pilda pīrādziņos.

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Sāls, pipari
2. Skābs krējums
2 karotes
3. Buljons
3 karotes
4. Piens
1 glāze
5. Sviests
30 gr
6. Milti
1/2 kg
7. Sāls
8. Cukurs
1 tējkar.
9. Raugs
20 gr
10. Pildījumam:
11. Buljona gaļa
400 gr
12. Tauki vai sviests
2 karotes
13. Sīpoli
1 līdz 2 gab


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk