Padzēriens karstā laikā - maizes kvass ar piparmētru garšu

 31. maijs 2016 11:00 Recepte  skatījumi: 10517



Foto: Shutterstock.com

Paša gatavots kvasiņš būs veselīgs un spirdzinošs


 

Liek traukā 2 kg sakaltētas rupjmaizes, pievieno sauju piparmētru un pārlej ar 12 I verdoša ūdens. Apsedz, ļauj ievilkties, tad izkāš, atdzisušam pievieno 100 g rauga un 0,5 kg cukura. Visu samaisa, apsedz un siltumā uzraudzē. Kad parādās putas, kvass ir gatavs.

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Cukurs
1/2 kg
2. Sakaltēta rupjmaize
2 kg
3. Sauja piparmētru
4. Verdošs ūdens
12 l
5. Raugs
100 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk