Smilšu mīklas biezpiena kūka

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visu samaisu, pievienojot tik daudz miltu, lai mīkla nelīp pie rokām. Sagatavoto mīklu 1 stundu paturu ledusskapī — lai atdziest. Tikmēr gatavoju biezpiena masu. Visu ar koka karoti saputoju. Smilšu mīklu vienmērīgi izklāju uz plāts, sadurstu ar dakšiņu un virsū lieku sagatavoto biezpiena masu. Cepu 180 grādu temperatūrā 30-40 minūtes. Atdzisušu kūku rotāju ar izkausētu šokolādi un dažādām figūrām — atkarībā no tā, kādiem svētkiem tā domāta. Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Margarīns vai sviests - 300.gr
  • Milti - 2.ēd. karotes
  • Var pievienot arī riekstus, aprikozes
  • Rozīnes - 100.gr
  • Cukurs - 300.gr
  • Olas - 2.gab
  • Biezpiens - 400.gr
  • Biezpiena masai:
  • Vaniļas cukurs - 1.tējkar.
  • Cukurs - 200.gr
  • Olas (2 olu dzeltenumi un 1 olu ar visu baltumu) - 3.gab
  • Milti - 3.olas
  • Skābs krējums - 2.ēd. karotes