Sutināti rīsi

 25. marts 2009 21:15 Recepte  skatījumi: 2278


 

Uzvāra 1 litru ūdens, ieber tanī aukstā ūdenī noskalotos rīsus, pieliek karoti sviesta, sāli, pēc vajadzības un vāra minūtes piecas. Tad kastroli noņem no uguns, bet atstāj uz plīts malas, lai tas tā lēni sutinās. Kad kastrolis no uguns noņemts, tad rīsus vairs nevajaga maisīt. Ja izrādās, ka rīsi top pārāk sausi, pirms vēl nav mīksti, tad pielej vēl nedaudz vāroša ūdens. Tā sutināti, tie ir ļoti irdeni, grauduņi paliek veseli un zupā ielikti tie atdalās viens no otra.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Rīsi
400 gr
2. Sviests
1 karote
3. Sāls


0 Pievienot komentāru

Kategorijas