Vistas buljons ar frikadelēm

 25. marts 2009 20:50 Recepte  skatījumi: 3332


Vistai izgriež krūts gabalu un tad šo balto galu izmaļ 2 reizes gaļas mašīnā, piesit olu, pieliek sāli, 1 karoti izkausēta sviesta, 1 karoti skāba krējuma un pienā izmērcētu baltmaizi. To visu krietni samīca par stingru masu, no kuras tad izveido apaļas lodītes — frikadeles. Pārējo vistu sadala paprāvos gabalos un liek vārīties 2,5—3 stundas, pieliekot vajadzīgās zupas saknes un sāli. Kad gaļa mīksta, to izņem no katla, zupu izkāš, atlej katlā atpakaļ, ieliek frikadeles, sviestu un ļauj zupai vēl reizi uzvārīties. Bļodā smeļot, buljonam pieliek arī smalki sagrieztas pēlersīļu lapiņas. Buljons jādod tūlīt galdā, jo tam padziestot, frikadeles top mazgaršīgas.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (1935.g. izdevuma faksimils)

Sastāvdaļas

1. Garšvielas
2. Trekna vista
3. Ola
1 gab
4. Sviests
1 karote
5. Skābs krējums
1 karote
6. Pienā izmērcēta baltmaize
7. Zupas saknes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk