Skābu kāpostu salāti

 24. marts 2009 21:50 Recepte  skatījumi: 1609



 

Skābiem kāpostiem nospiež lieko sulu, pārkaisa mazliet cukuru, pieliek skābu krējumu un labi samaisa. Galdā pasniedz, pie cūkas un sivēna cepeša. Skābi kāposti ar skābu krējumu ir tiešām ļoti garšīgi un visai iecienīti salāti. Skāba krējuma vietā var ņemt arī eļļu. Lai kāposti būtu mīkstāki un garšīgāki, tad der tos iepriekš smalki sagriezt un uz koka dēlīša viegli sadauzīt. Skābu kāpostu salātiem var likt klāt arī pēc izvēles saēvelētus burkānus, ābolus, gurķus, saplūkātas spinātu lapiņas, kā ari saēvelētus rutkus vai redīsus. Var pielikt ari sakapātus sīpolus un garšvielu zaļumiņus.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Skābs krējums
2 - 3 karotes
2. Skābi kāposti
1 l
3. Cukurs


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk