Sīpolu sitenis

 24. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 13058



 

Gaļu sagriež ieslīpās šķēlēs, pa vienai katrai personai un stipri izklapē no abām pusēm. Tad apsāla, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep abas puses brūnas. Kad visas šķēles izceptas un no pannas noņemtas, tad taukos apcep brūnus arī ripiņās sagrieztus sīpolus, un gatavus uzliek uz izceptajām gaļas šķēlēm. Pēc tam pannā ieliek vēl taukus, pieber drusciņ miltus, izmaisa, pielej ūdeni vai vislabāk buljonu un uzvāra. Beidzot pieliek vēl skābu krējumu, uzvāra un pārlej tad gaļai. Klāt dod parasti vārītus kartupeļus.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Skābs krējums
200 gr
3. Sīpoli
300 gr
4. Milti
2 ēd. karotes
5. Liellopa gaļas mīkstums (fileja)
1 kg
6. Taukvielas
7. Ūūdens, vai vislabāk buljons, mērcei


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk