Omlete ar pupām

 23. marts 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 2205



Olas kuļ, kamēr dzeltenumi un baltumi pilnībā sajaukušies. Pieber sāli, piparus, sasmalcinātas pupiņas, rīvētu sieru un rūpīgi samaisa. Sviestu izkausē pannā ar 30 cm diametru. Kad sviests uzputo, uz pannas lej olu maisījumu. Jāraugās, lai pupas būtu vienmērīgi sadalījušās olu masā. Cep uz lēnas liesmas. Pēc 15 minūtēm, kad olas ir gandrīz pilnībā sarecējušas un šķidra ir tikai omletes virspuse, to apgriež otrādi. Omletei jābūt labi izceptai, bet ne apbrūninātai. Gatavu omleti liek uz sasildīta šķīvja un sagriež gabalos kā torti. Ieteikumi: Itālijā omleti parasti pasniedz vakariņās, kas ir dienas vieglākā maltīte. Olas aizstāj gaļu un pirms tām ēd vieglu zupu vai šķēlēs sagrieztu šķiņķi. Mēs esam pieraduši pie omletes kā pie universāla, jebkurā dienas laikā baudāma ēdiena. Tā labi iederas ari vieglās pusdienās.

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Vārītas sasmalcinātas pupiņas
1 1/2 glāze
2. Svaigi samalti pipari
6- 8 šķipsniņas
3. Lielas olas
5 gab
4. Sāls
1/2 tējkar.
5. Sviests
3 ēd. karotes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk