Teļa cepetis

 23. marts 2009 7:00 Recepte  skatījumi: 2896



 

Cepeti notīra, atdala plēves un ierīvē ar sāli. liek sakarsētos taukos vai sviestā cepešpannā un straujā siltumā apcep no visām pusēm brūnu. Uz pannas uzlej buljonu vai vārošu ūdeni, aplaista cepeti, pieliek strēmelītēs sagrieztas garšas saknes un cepšanu turpina lēnākā siltumā, bieži aplaistot. Lai gatavs cepetis būtu suligs, mīkstāks, cepšanas laikā pāris reizes pārziež ar skābu krējumu. Aukstam galdam cepeti nedrīkst par ilgu cept, jo tad tas paliek trausls un sauss. Atdzisušu sagriež glīiās šķēlītēs, sakārto mazākās cepešbļodās, rotā ar aspiku, zaļumiem, skābiem gurķiem. Pasniedz ar dažādiem etiķa salātiem.

Recepte no grāmatas Mājturība : Kaucmindes mājturības semināra absolventu biedrības rakstu izlase. - Rīga : Scientiae, 1991.

Sastāvdaļas

1. Sviests vai tauki
100 gr
2. Sāls
3. Teļa šķiņķis
4 kg
4. Skābs krējums
1 līdz 2 ēd. kar.
5. Garšsaknes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk