Saldskābmaize

 22. marts 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 8612



 

Vakarā rupjmaizi sasmalcina, aplej ar kefīru un pieliek cukuru, sāli, ķimenes. Otrā dienā masu uzsilda un pieliek četras saujas kviešu miltu un raugu, sodu, samīca un ļauj uzrūgt. Kad masa sarūgusi, pieliek pārējos miltus līdz vajadzīgajam mīklas biezumam. Labi izmīca, ļauj uzrūgt. Kad masa uzrūgusi - cep cepeškrāsnī vienu stundu. Esmu cepusi, pievienojot klijas, un no rudzu miltiem iznāk arī labi. Labu apetīti!

Sastāvdaļas

1. Sāls
1 tējkarote
2. Ķimenes
2 tējkarotes
3. Raugs
100 grami
4. Cukurs
1 glāze
5. Kefīrs
1/2 - 1 litri
6. Kukulītis formas maize
1 1gab
7. Soda
1 naža gals


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk