Ābolu maize

 22. marts 2009 9:55 Recepte  skatījumi: 11987


 

Gatavoju rauga mīklu ar ieraugu (var arī bez tā). Uzrūgušu miklu lieku uz plāts, izlīdzinu 1,5 cm biezā plāksnē, uzraudzēju un pārklāju ar ābolu daiviņām, liekot tās rindā nedaudz citu virs citas. Pēc tam pārziežu ar izkausētu sviestu vai skābo krējumu, pārkaisu ar cukuru un kanēli un cepu. Atdzisušu ābolu maizi sagriežu iegarenos gabaliņos.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Kanēlis
2 gr
2. Piens
1 glāze
3. Kviešu milti
500 gr
4. Raugs
25 gr
5. Sviests
100 gr
6. Cukurs
100 gr
7. Garšvielas
8. Āboli
800 gr
9. Cukurs
50 gr
10. Sviests
25 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk