Ūdenskliņģeri no vecmāmiņas recepšu krājumiem

 21. marts 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 14444



Foto: mammamuntetiem.lv

Pieliec ķimenes un būs sāļa uzkodiņa.


Margarīnu vai sviestu ielieku siltā ūdenī, atlaidinu, pieberu miltus, sāli, ar cukuru samaisītu raugu. Samīcu stingru mīklu. Izveidoju apmēram 10-12 cm lielus kliņģerus un lieku tos verdošā ūdenī. Tiklīdz kliņģeri paceļas virspusē, ņemu ar putukaroti ārā, lieku uz ieziestas plāts, apkaisu ar ķimenēm un karstā cepeškrāsnī cepu gaiši brūnus.

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Raugs
1/2 paciņa
2. Margarīns vai sviests
100 gr
3. Sāls
1/2 tējkarote
4. Milti
pēc vajadzības
5. Ūdens
2 glāzes
6. Mazliet cukurs


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk