Siltie kartupeļu un speķa salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Kartupeļus sagriež šķēlēs, gurķus gabaliņos, sīpolus sasmalcina. Ūdeni uzvāra, pievieno sāli, etiķi, cukuru, sīpolus. Karsto marinādi pārlej kartupeļiem un gurķiem. Speķi sagriež sīkos gabaliņos, sacep, tad pārlej salātiem, pārkaisa sakapātus lociņus. Salātus pasniedz siltus. Salātu marinādei var izmantot konservēto gurķu marinādi.

 

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cauraudzis speķis - 50.gr
  • Sīpols - 1.gab
  • Etiķis - 2.ēd. karotes
  • Buljons vai ūdens - 1/2.glāze
  • Skābēts gurķis - 1.gab
  • Vārīti kartupeļi - 5.gab
  • Sāls
  • Lociņi
  • Cukurs