Olu maisījums ar reņģēm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Olas sakuļ, pielej ar miltiem sajauktu pienu, sāli, labi sakuļ, Sakultai olu masai pieliek notīrītas un sagrieztas reņģes un cep uz lēnas uguns, viegli apmaisot, lai olas savilktos, bet maisījums netiktu brūns. Kad masa sabiezējusi, ieliek bļodā un pasniedz.

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Milti - 1.tējkarote
  • Žāvētas reņģes - 10.gab
  • Piens - 1.glāze
  • Olas - 5.gab
  • Sāls
  • Sviests - 2.ēd. karotes