Rīsu pankūkas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rīsus izvāra ūdenī pusmīkstus, pielej pienu un turpina vārīšanu, līdz rīsi gatavi, atdzesē. Atdzisušai rīsu biezputrai pieliek miltus, ar cukuru sakultas olas, sāli, cukurā izkausētu raugu, labi izkuļ, uzraudzē un cep taukos vai sviestā brūnas. Pasniedz karstas ar ievārījumu.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 100.gr
  • Olas - 2.gab
  • Raugs - 20.gr
  • Piens - 2.glāzes
  • Ūdens - 1 1/2.glāze
  • Rīsi - 1/2.glāze
  • Sāls
  • Cukurs.pēc garšas