Krievu bliņas

 21. marts 2009 19:05 Recepte  skatījumi: 3854



Miltus ieber traukā, pielej pamazām remdenu šķidrumu, labi sakuļ, beigās pieliekot cukurā izkausētu raugu, un ļauj mīklai uzrūgt. Uzrūgušai mīklai pieliek saputotu sviestu, olu dzeltenumus, labi sakuļ, beigās pieliek saputotus olu baltumus, uzraudzē un cep uz karstas pannas gaiši brūnas.

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Cukurs
1 ēd. karote
2. Griķu milti
400 gr
3. Kviešu milti
400 gr
4. Ūdens
2 glāzes
5. Piens
3 glāzes
6. Sviests
50 gr
7. Olas
3 gab
8. Sāls
9. Raugs
20 gr


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk